5.8.2016 Kansallispukujen tuuletusta Kettumäen kansanpuistossa. Iloinen pikniktapahtuma, jossa yhteislaulua, arvontaa ja pihaIeikkejä.

puheenjohtaja Tuula Rikala Koiviston puvussa

 

21.11.2015 Ohjelmallinen Kekri-lounas

Aluksi Tähettäret esittivät meille ruokarunoja. Nautimme lounaalla ruisnallikoita ja salaatteja, uunijuureksia, perunoita sekä karjalanpaistia, jälkiruoaksi puolukkakiisseliä kermavaahdon kera. Kuuntelimme Rauni Jakobssonin esittämänä pari jännittävää tarinaa "Kruunupäinen käärme"-kirjasta sekä Paita ja peppu -duon musiikkiesitykset. Arpajaisten jälkeen joimme vielä kahvit omenapiirakan kanssa. 

8.8.2015 Kansallispukutuuletus Kettumäen Kotiseututalolla

Yhdistyksen jäsenet ja kansallispukuihin pukeutunut yleisö kertoivat omista puvuistaan. Nautimme mehua ja rinkeleitä. Lasse Lindberg säesti harmonikallaan yhteislaulujamme.

29.7. - 30.8.2015 Kanssamme Kalevala, Kanteletar ja Kalevalaiset Naiset

näyttely Kettumäen Kotiseututalolla.

Kirjojen lisäksi esillä oli jäsenten kansallispukuja ja käsitöitä sekä kalevala-aiheista esineistöä. Kalevalaisten Naisten Liiton perustajasta Elsa Heporaudasta kertovat seinäkkeet olivat lainassa Puumalan Kalevalaisilta Naisilta.

14.3.2015 Kanteletar kanssamme –juhla Kuusankoskitalolla

Tähettärien esitykseen ”Kun mun kultani tulisi” oli koottu runoja Kantelettaresta. Ira Laurila, Aapo ja Vilho Nikula sekä Toivo Kleimola esittivät lasten runoja. Äijäkanteleet soittivat, lauloivat ja tanssivat. ”Mihin tuutinen tytärtä” esityksessä Leena-Kaisa Kivioja lausui ja lauloi Kantelettaren runoja.

27.11.2012 Juhlasisarilta Johtokunnan huvilalla

Juhlaa vietettiin joulua enteilevän illallisen ja rattoisan ohjelman parissa. Nuttuskehvelit nostattivat punan poskillemme, ja Jututtaret johdattivat lempeisiin tunnelmiin.

10.11.2012 Yhdistyksen 50-vuotisjuhla Kuusankoskitalolla

Juhlapuhujana oli KNL:n puheenjohtaja Sari Kaasinen. Kirsti Mäkinen kertoi Kruunupäisen käärmeen tarinoita Rauni Jakobssonin avustuksella, musiikkia kuultiin Paita ja Peppu-duon ja   Äijäkanteleiden esittämänä. Veikko Huttunen lausui Eino Leinoa, ja Marjatta Nikunen esitteli yhdistyksen historiikin.

26.2.2011 Kalevala juhla Kymiyhtiön ammattikoululla

Juhlapuhujina olivat valtioneuvos Riitta Uosukainen ja Kalevala Korun toimitusjohtaja Laura Lares. Musiikkia esitti läänintaiteilija Minna Raskinen.

 

27.2.2011 Kansanmusiikki messu Kuusankosken kirkossa

Jumalanpalveluksessa olivat mukana Kuusankosken Kalevalaiset Naiset, Tanhuseura Kasareikka ja pelimanniyhtye Karela.