2023 Jäsenillat ja tapahtumat

Vuoden teema Kylvä kanssani huomisen jyviä


31.1.2023 jäsenilta

Uuden toimintavuoden suunnittelua ja keskustelua millaisia "hyviä jyviä voisimme kylvää" 


28.2.2023 Kansallispukuhiihto Hiihtomaalla Kuusankoskella

Aurinkoinen ja tuulinen päivä sai iloisen joukkomme posket punoittamaan ja helmat hulmuamaan!

28.2.2023 jäsenilta

Kalevalanpäivän kunniaksi Liisa Alarotu piti esitelmän Elias Lönnrotista ja lausui Kantelettaren runoja. 

28.3.2023 vuosikokous

Käsiteltiin sääntöjen määräämät vuosikokousasiat.

Vieraamme Anja Sulku kertoi ortodoksisesta pääsiäisperinteestä.


25.4.2023 jäsenilta

Vietimme iloisen illan vappuperinteiden, muistojen ja laulujen parissa.

Onneli Wäckille luovutettiin Kalevalaisten Naisten Liiton myöntämä Osmansolmu ansiomerkki hänen monipuolisesta työstään yhdistyksemme hyväksi mm. Tähettärien ohjaajana ja toimimalla yhdistyksen hallituksessa 2013 - 2018 ja varapuheenjohtajana 2014 - 2018. Kiitos Onneli!


30.5.2023 jäsentapaaminen Alpakkatilalla, 

Lamminkulmantie 301, Pilkanmaa (Kouvola)


5.8.2023 Kansallispukujen tuuletusretki

Ensimmäinen vierailukohteemme oli Verla. Tehdasmuseon kierroksen jälkeen oli lounas ja sitten vapaata tutustumista tehdaskylään, Patruunan pytingin puistoalueeseen ja käsityöpuoteihin.

Tähettäret Päivi Virta-Sihvola, Anneli Valavuo, Liisa Alarotu ja Kaija Kähärä esiintyivät meille Kettumäellä. Kokoonnuimme yhteiskuvaan kotiseututalon portaille, minkä jälkeen tutustuimme tähän Lars Sonckin suunnittelemaan vanhaan koulurakennukseen ja katsoimme Niina Petelius-Lehdon muistonäyttelyn.

Cafe Ruukittaressa vietetyn kahvihetken jälkeen Vesa Parvinen esitteli meille Taideruukin toimintaa. Päivän päätteeksi osa tuulettelijoista lähti vielä Kasarminmäelle aistimaan Wiipurintien markkinoiden tunnelmia.

Kuvat 1-5, 7, 10-12 Päivi Salenius, kuva 6 Tuija Pukka, kuva 8 Merja Keränen, kuva 9 Vesa Parvinen


Jäsenilta 26.9.2023

Jäsenillassamme tiistaina heti kahvituksen aikana iloinen puheensorina pulputti joka puolella, kun taas tapasimme toisemme kesätauon jälkeen ja vaihdoimme kuulumisia. 

Fysioterapeutti Kirsi Kurvinen luennoi meille kehon terveydestä ja esitteli apuvälineitä selän venyttelyyn ja kunnon ylläpitoon. 

Hukkasiini-tuotteiden valmistaja Nanna Nikunen kertoi yrityksestään, jossa kierrätetään ylijäämänahkaa paljasjalkakenkien valmistuksessa. Saimme myös sovittaa ja ostaa kenkiä. Hukkasiineista voi lukea lisää Pirta-lehdestä 3/2023 (kurkatkaa vaikkapa Kalevalaisten Naisten Liiton nettisivuilta).

Auringonkukkien kasvatuskisassa Onnelin pisimmät kukat ylsivät lähes kolmeen metriin ja parvekkeen kattoon asti ulottuvat ruukkukukat kasvatti Kaija. Kisan palkinnot saatiin lahjoituksena Kuusankosken Viherpisteeltä ja Ruusupuulta. Onnetar suosi Onnelia ja Marja-Terttua!