TAPAHTUMAT

Iskemmä käen kätehen,
Sormet sormien lomahan,
Lauloaksemma hyviä,
Parahia pannaksemma,
Hyvän iltamme iloksi,
Päivän kuulun kunniaksi 

2024 teema on Sana sanasta tulevi

Tervetuloa mukaan toimintaan entiset ja uudet jäsenet!

Jäseneksi voit liittyä rekisteröidy-sivulla - ja saat pian postia sihteeriltämme!


8.6.2024 Heinolan Kalevalaiset Naiset tulivat kesäretkelle Kouvolaan ja he olivat kutsuneet meidät seurakseen ruokailemaan Kymen Paviljongille, Poikiloon katsomaan Jenni Tieahon näyttelyä "Pyörteitä ja virtauksia", kävelykierrokselle Museokortteliin sekä tutustumaan Taideruukkiin. Yhteinen päivä sujui mukavissa tunnelmissa iloisen puheenporinan säestämänä.

kuvat Päivi Salenius: 1 Anu Pentikin keramiikkaa Kymen Paviljongilla, 2 ja 3 Jenni Tieahon luontoveistoksia Hirvi ja Yövieraat Kouvolan Poikilo-museossa, 4 kävelyllä Kouvolan museokorttelissa, 5 Kymin nikkareiden Harrastetöiden näyttely Taideruukilla , 6 lähtökahvit Taideruukilla kahvila Ruukittaressa

2.6.2024 Suvivirren sunnuntaina yhdistyksemme jäseniä osallistui tervetulotoivotuksiin ja kantoi kolehtia Kuusankosken kirkossa järjestetyssä perhetapahtumassa.

Lauantaina 18.5. 2024 yhdistyksen jäseniä oli muutama vapaaehtoisena mukana seurakunnan Pytynlahden retkellä, joka järjestettiin yhteistyönä ukrainalaisille ystävillemme.  

Helatorstaina 9.5.2024 yhdistyksen jäseniä osallistui Kuusankosken seurakunnan järjestämään Helahoito -kevätjuhlaan Voikkaan kirkossa ja pihamaalla. Tilaisuus oli tarkoitettu eri järjestöille ja esittelimme siellä yhdistyksen toimintaa.

28.4.2024 Huhtikuun jäsenilta korvattiin tutustumalla sunnuntai-iltapäivänä Ratamon vieressä sijaitsevaan Terveysmetsään. Taukopaikalla kahvitellessamme Tuula kertoi yhdistyksen tulevista tapahtumista ja Niina kertoi terveisiä Kalevalaisten Naisten Liiton 27.1.24 järjestämästä Louhen pajasta, jonka aiheena oli Mitä metsä ja yleensä luonto meille kalevalaisille merkitsee, ja mitä voisimme yhdistyksenä tehdä sen hyväksi. Liisa lausui kaksi veljensä kirjoittamaa runoa luonnosta.

kuvat Päivi Salenius

26.3.2024 tutustuimme Myllykoskella sijaitsevaan Triadi-seurakuntakeskukseen ja Reuna-kustantamoon ja kirjakauppaan.

27.2.2024 tiistain jäsenilta tarjosi meille taas monta mukavaa hetkeä. Saimme ukrainalaisia vieraita ja aloitimme illan suomalaisittain kahvilla ja pullalla. Sen jälkeen Niina Korpelainen kertoi meille ja tulkin välityksellä heille Elias Lönnrotista ja Kalevalasta. Pöydälle oli myös koottu erilaisia Kalevala-kirjoja tutkittavaksi. Liisa Alarotu oli tuonut esille osan Kalevala korujen kokoelmastaan, jota ihastelimme. Esittelimme myös erilaiset kansallispukumme kertoen muille pukujemme tarinat. 

Lopuksi Tuure Ainikkamäen reippaalla johdolla pidimme yhdistyksen vuosikokouksen. Tuula Rikala johtaa yhdistystä edelleen. Niina Korpelainen toimii sihteerinä ja Päivi Salenius varapuheenjohtajana. Muut hallituksen jäsenet ovat Anne Korhonen, Helka Kärkkäinen, Aino Torkki, Hannele Viljakainen ja Marja-Terttu Virtanen.

.

Kuvat 1-2 Päivi Salenius, Kuva 3 Hannu J. Vest


30.1.2024 kokoonnuimme Kuusankosken kirkon salissa, jossa kirkkoherra Kimmo Ylikangas kertoi seurakunnan historiasta. Esillä oli myös entisen jäsenemme, Annikki Salmen, valmistamia kirkkotekstiilejä.Seuraa sivujamme! 

Tulossa... 

17.8.2024 lauantaina kesäretki Hämeenlinnaan

Matkalle on vielä 11 paikkaa vapaana. Hinta jäsenille 60 €, ystäville 70 €, Hinta sisältää kahvit ja lounaan, kiertoajelun oppaan johdolla Hämeenlinnassa, mm. Aulangolla, sekä sisäänpääsyliput Keskiaikamarkkinoiden markkina-alueelle. Sitovat ilmoittautumiset Tuulalle 12.7.2024 mennessä 040 7677650 tai s-postitse tuularikala49@gmail.comMenneet tapahtumat löydät arkisto-sivulta!