Jäsenillat ja tapahtumat 2022

26.05.2022

28.2.2022 Kansallispukuhiihto

Osallistuimme kansallispukuhiihtohaasteeseen Kouvolan Alakylällä. Meidän lisäksi Riitta Noriola-Eskolan kutsumana paikalla oli myös muita innokkaita kansallispukujen ja perinteiden harrastajia. Ennen ladulle lähtöä lausuimme yhdessä Liisa Alarodun kirjoittaman hiihtoloitsun. Shamaanirummun saattelemina sivakoimme hiihtomatkamme iloisissa tunnelmissa.

Laskiaisloru kalevalaisille 28.2.2022

"Laske laulusi laduille

laske, liu'u, luistelekki

Parempiko perinteinen,

paremmin pystyssä pysyvi,

Ettei kellahda kumohon,

pyllähtele pyrstöllensä?

Siinä ehtoisat emännät,

siinä siskot sivakoivat,

helmat hangessa heiluvat,

latujakin lakaisevat.

Veli veikkonen vetävi,

kuni kukkona käressä.

Kalevalan kunniaksi,

Talvipäivän tuuletusta,

laskiaisen laulatusta,

Kouvolan kylän laduilla

Yhtehen yhyttyämme,

kahta'alta käytyämme.

Jou"

- Liisa Alarotu

Mielipolku 25.5.2022

Tapasimme keskiviikkona 25.5.22 klo 10 -12 Niivermäen luontopolulla. Olimme saaneet Kouvolan Mielenterveysseuralta kutsun osallistua kansallispuvuissamme heidän tapahtumaansa "Karkelot luonnossa", jossa oli monenlaista ohjelmaa. Kuljimme Niivermäen luontopolulla ja nautimme samalla monipuolisesta ohjelmasta, mm. musiikista, reitin varrella.


Yhdistys piti vuosikokouksensa 22.2.2022 ja teki sääntömääräiset päätöksensä niin hallituksen kokoonpanosta kuin tämän vuoden toimintasuunnitelmastakin. Vieraaksi saimme Kouvolan teatterin johtaja Tiina Luhtaniemen, joka piti meille esitelmän luovuudesta ja kertoi teatterin tulevasta ohjelmistosta.  

Maaliskuun jäsenillassa 29.3. tutustuimme puheenjohtajamme Tuulan johdolla Liiton uuteen strategiaan, keskustelimme luovuudesta sekä toteutimme omaakin luovuuttamme pienellä askartelulla Päivi Saleniuksen johdolla.

Huhtikuun jäsenillassamme 26.4. vieraili filosofian tohtori, pianonsoiton lehtori ja kirjailija Johanna Hasu, joka musisoi sekä kertoi kirjailijan työstään. Hänen kirjojaan oli myös mahdollista ostaa, ja innokkaasti kartutimme kassaa ostamalla Ukrainan lasten hyväksi Reuna-kustantamon kokoamaa kirjaa "Taiteella tukea Ukrainaan".

Lauantaina 7.5. kävimme yhdessä Kouvolan teatterissa katsomassa musikaalin Muistojen virta.