2021 jäsenillat

04.03.2022

25.5.21 Tutustuminen UPM:n entisiin tehdastiloihin, joissa toimii nykyään Kuusankosken taideruukki. Oppaana oli Taideruukissa aktiivisesti toimiva yrittäjä Sini Inkeroinen. Tutustuttiin monimuotoisiin tiloihin, näyttelyihin sekä myymälään. Illan päätteeksi ihailtiin tehtaan voimalaitoksen padolla kosken kuohuja ja mykistävää veden voimaa. Yhdistys tarjosi kahvit Ruukittaren järjestämänä näyttelytiloissa.


31.8.2021 Ilomantsin esittelyä sanoin ja kuvin Mateli Kuivalattaren runon "Mie tahon tasaista miestä" pohjalta. Liisa Alarotu lausui illan aluksi em. runon, minkä jälkeen Niina ja Simo Korpelainen kertoivat runossa mainituista paikoista Ilomantsissa sekä näyttivät niistä kuvia.


28.9.21 Luontoharrastaja Lassi Kujalan luontokuvailta teeman Metsän henki mukaan. Illan aluksi Onneli Wäck ja Liisa Alarotu lausuivat runon Maailman synty. Lassi Kujalan kuvaesitys oli mielenkiintoinen ja valotti monipuolisesti luontoa ja metsää. Iltaan oli kutsuttu vieraaksi Kuusaan Kuuloset.


26.10.21 Valokuvaaja Anu Hedborgin kuvaesitys Luonnottaret - Kalevalan naiset ja suomalaisia mytologisia naishahmoja. Taiteelliset kuvat olivat mystisyydessään vaikuttavia.


30.11.21 Kekri-ilta Kymen paviljongissa. Nautittiin Tähettärien esityksestä, kuultiin Kuusankosken kanttori Risto Eskolan monipuolista musiikkiohjelmaa, perehdyttiin hiukan Kekrin vieton historiaan sekä osallistuttiin Päivi Saleniuksen toteuttamaan hauskaan nettitietovisaan. Yhdistys tarjosi jouluglögit ja omakustanteinen illallinen oli todella maittava. 


2021 retket ja tapahtumat


27.7. Kesäretki suuntautui Heinolan kesäteatteriin, jossa nähtiin komedia "Riemurahat". Menomatka bussilla kulki Kimolan kanavan ja Vuolenkosken sataman kautta ja lounaalle ehdimme sopivasti vesistön rannalla sijaitsevaan RantaCasinoon. Paluumatkalla tutustuttiin Heinolan ABC:llä Marimekon, Nanson ja Hackmanin myymälään ja taidettiinpa siellä ostoksiakin tehdä! Mukana oli 24 jäsentä ja ystävää. Retki toteutettiin edullisesti Kymin 100-vuotissäätiön tuella. Menomatkalla järjestettiin tuottoisat arpajaiset.

Satu-päivän vietto 18.10.

 Hallitus päätti tehdä Satu-videon, jonka kuvasi Päivi Salenius Kuusankosken kotiseututalolla ja jossa Tuula Rikala, Liisa Alarotu, Marja-Terttu Virtanen ja Anneli Valavuo lukivat vanhoja suomalaisia satuja. Video laitettiin Liiton Facebook-sivulle sekä oman yhdistyksen samaiselle sivulle ja sitä on katsottu tuhansia kertoja. Videosta ilmoitettiin myös Kouvolan kaupungin varhaiskasvatusyksikölle. Hannele Viljakainen ja Niina Korpelainen kävivät päiväkodissa Myllykoskella ja Kuusankoskella lukemassa lapsiryhmille samoja satuja, mistä päiväkodit ilahtuivat kovasti ja toivottivat tervetulleeksi toistekin

Kansallispukujen tuuletus/Kuusankosken 100-vuotisjuhla 28.11.

Kansallispukujen tuuletus siirrettiin elokuun alusta kuun loppupuolelle Kuusankosken 100-vuotisjuhlien yhteyteen, mutta koronapandemian takia juhla pystyttiin toteuttamaan vasta 28.11.21. Osallistuimme kansallispuvuissa juhlajumalanpalvelukseen Kuusankosken kirkossa, lounaalle ravintola Rossossa sekä pääjuhlaan Kuusankoskitalossa. Kirkossa puheenjohtajaTuula Rikala lausui tilaisuuden avaussanat ja Liisa Alarotu sekä Niina Korpelainen lukivat päivän tekstit. Liisa ja Tuula osallistuivat myös kolehtien keruuseen. Kansallispukuinen ryhmämme sai ansaittua huomiota ja juhlisti mukavasti em. tilaisuuksia.